Pitemmän aikaa olen pyöritellyt päässäni kysymystä, että millaisella alkoholinkäytöllä pienimmillään saadaan aikaan negatiivisia tuntemuksia lapsessa. Rankemmat jutut ovat paljon selvempiä, kaatokänni, rähinäviinoissa oleminen, suora väkivaltaisuus jne. Mutta entä humaltumisen alkuvaiheet? Kaikissa kodeissahan ei alkoholia nautita humaltumistarkoituksessa eikä lapsi ehkä ole koskaan nähnyt vanhempiaan humalassa.

Koska tällä blogilla on melkoisen laaja lukijakunta, (mistä olen hieman yllättynyt kuitenkin,) haluaisin haastaa lukijat kertomaan omista kokemuksistaan tämän kirjoituksen kommenttiosioon. Haussa on omia lapsuudenkokemuksia.

Muistatko lapsuudestasi millainen aikuisten humalatilan aloit kokea negatiivisena? Miten pieni tai suuri ero aikuisen humalatilassa alkoi saada sinussa ehkä esiin epävarmuutta, pelon häivähdystä, hämmästystä, ihmetystä tms? Minkä ikäinen tuolloin olit? Entä oletko seurannut läheltä aikuisten sellaista aikuisten alkoholinkäyttöä, jota et ole kokenut millään tasolla vähääkään negatiivisesti?

Ajattelin, että tällä muistelulla ja kokemusten keräämisellä saataisiin ehkä aineistoa itse kunkin pohdintaan omasta alkoholinkäytöstään lasten seurassa. Osallistuttehan.